Fra isolation til inspiration – sådan fik hele verden adgang til et buddhistisk kongerige via Street View

Bhutan i Himalaya har altid haft et væld af bjergpas, frodige dale og fredfyldte floder at byde på, og derfor valgte myndighederne at indgå et samarbejde med Street View om et 12 måneder langt projekt med henblik på at give hele verden mulighed for at opdage disse skjulte skatte og samtidig give Bhutans turistindustri og socioøkonomiske udvikling et tiltrængt boost.

Efter en række problemer med godkendelse og tilladelse til at filme lykkedes det langt om længe Bhutans turistråd – med teknisk support fra Google Singapore – at lancere dette projekt i maj 2020. Der blev ydet Street View-support i form af to kameraer af typen Ricoh Theta V og ét kamera af typen Insta360 Pro samt fysisk oplæring og fejlfindingssessioner med jævne mellemrum.

2.625,86 km

fotograferet

2.398.285

offentliggjorte billeder

7,4 mio.

visninger

Digital kortlægning af det naturskønne Bhutan

Inden Street View-initiativet havde myndighederne i Bhutan hverken den fornødne tekniske ekspertise eller det fornødne udstyr til at markedsføre landet over for potentielle besøgende, og det gjorde det til en stor udfordring for turister at planlægge en rejse dertil. Nu har alle, lige fra buddhistiske pilgrimme til potentielle besøgende, mulighed for at opleve de befæstede klostre i Thimpu og de idylliske landsbyer i Punakha virtuelt.

Det er ikke bare en milepæl i myndighedernes plan om at gøre Bhutan kendt i hele verden, men også et vigtigt skridt på vejen mod at skabe et moderne samfund med hensyn til it- og kommunikationsteknologi.

Udbredelse af kendskabet til Bhutan

Takket være de "intelligente" Street View-navigationsmuligheder er mange flere turister nu blevet opmærksomme på et af verdens mest naturskønne områder, og det er blevet meget lettere for dem at finde rundt. Adgang til 360°-optagelser i realtid og virtuelle rundture har nemlig gjort det muligt at udforske området, inden man bestiller sin rejse.

 

Bhutans version af Google Street View har ikke bare været til gavn for landet selv, men også for mange andre rundt om i verden, for nu har både landinspektører, virksomheder, statslige myndigheder, uddannelsesinstitutioner og en lang række andre aktører fået mulighed for at forbedre deres tjenester og serviceydelser.

-

Dorji Dhradhul, Director General for turistrådet i Bhutan

 

Der er blevet tilføjet 500 nye virksomheder i Street View og foretaget 4.000 opdateringer af kortene over Bhutan, så landets indbyggere har også fået stor glæde af projektet i kraft af alt lige fra ruteforslag og trafikopdateringer i realtid til større eksponering af lokale virksomheder.

Google Street View-kortlæggere sætter et kamera på en bil i Bhutan

Større overblik via Street View

Myndighedernes Street View-initiativ har ikke kun udmøntet sig i bedre markedsføring af landet, men har også været nyttigt i forbindelse med planlægningen af udviklingsprojekter. Videooptagelser af områder, som i umindelige tider har været godt skjult for resten af verden, er blot første fase i strategien for bevarelse af Bhutans kulturarv, og via Street View-data er det nu muligt at få et bedre overblik over vejforholdene, så vejene kan blive forbedret de steder, hvor der er behov for det.

Flere og flere har fået øjnene op for Bhutan, men Street View-projektet er først lige begyndt. Indtil videre er kun 20 byer blevet kortlagt, og der mangler stadig 38.394 km². Der er planer om regelmæssig opdatering af kortene, i takt med at infrastrukturen bliver ændret.

Med Street View er det muligt at udbrede kendskabet til små, isolerede samfund og gøre folk overalt i verden opmærksomme på et lille lands skjulte perler gennem flotte billeder, og det kan have stor betydning for hele landets udvikling.

Del dine egne Street View-billeder