Fra hobby til levevej – kortlægningen af det naturskønne Fransk Polynesien har været til umådelig stor gavn for lokalbefolkningen.

Fransk Polynesien er et meget populært rejsemål, ikke mindst takket være de hvide sandstrande, vandrestierne i det smukke og varierede terræn samt steder, der er med på UNESCO's Verdensarvsliste. Nogle nøjes med at drømme om dette paradis, men Christophe Courcaud så en enestående mulighed for at gøre flere opmærksomme på stedet og medvirke til at give Tahitis turistindustri vind i sejlene via Street View.

1.800 km

fotograferet

1.200.000

billeder

via

8K

videoer

Flere end otte

øer

18

offentliggjorte hoteller

Over 450

oprettede
virksomhedsprofiler

Den perfekte kombination af forretning og fornøjelse

Christophe startede Tahiti 360 i 2019 ansporet af sin interesse for Street View og kærligheden til de smukke øer i Fransk Polynesien. Virksomheden specialiserer sig i at tage 360°-billeder af store naturområder i Fransk Polynesien, heriblandt vandrestier og strande, og uploade dem til Street View. Selvom Christophes primære fokus er at vise dagligdagen på de naturskønne øer, hjælper han også lokale virksomheder til at opnå større eksponering i kraft af flotte virtuelle rundture i indendørsmiljøer via Street View.

Kortlægning af Fransk Polynesien

I en tid, hvor stort set alt er digitaliseret, er det svært at forstå, at der kun var adgang til satellitbilleder af Fransk Polynesien, indtil Christophe startede Tahiti 360. Og for at det ikke skal være løgn, havde gaderne på øer som Bora Bora og Tahiti ikke noget navn, så det var en stor udfordring at finde vej, ikke bare for turister, men også for de lokale. Det største problem var, at det gav redningstjenester, politifolk osv. unødige vanskeligheder.

 

Jeg har altid ment, at Street View kan være til stor gavn for lokalsamfund. Muligheden for at lære et område at kende via billeder, inden man besøger stedet, har altid fascineret mig, og det var noget, som især ville være nyttigt i Fransk Polynesien, hvor det altid har været en udfordring at finde vej.

-

Christophe Courcaud, stifter af Tahiti 360

 

Google Street View – kortlægning af Bora Bora

I erkendelse af, at Street View kunne være til stor gavn for lokalbefolkningen på øerne, indgik de lokale myndigheder et samarbejde med Tahiti 360 om kortlægning og navngivning af samtlige veje på Tahiti, Moorea, Bora Bora, Raiatea, Maupiti, Huahine, Fakarava og Rangiroa. Christophe brugte ATV'er, golfvogne, elcykler, jetski og sågar heste i bestræbelserne på at dække en strækning på hele 1.800 km i Fransk Polynesien. Ikke mindst i kraft af Christophes dækning og lokale geodata fra myndighederne er det nu muligt at få trafikmeldinger live, forslag til den hurtigste rute og rutevejledning til lokale virksomheder på Tahiti via Google Maps. Det er især til gavn for redningstjenesterne, som nu er i stand til at arbejde mere effektivt overalt på øen. Tahiti 360's billeder i Street View har også gjort byplanlægningen samt vedligeholdelsen af bygninger og veje lettere.

Adgang til et af stederne på UNESCO's Verdensarvsliste

Tahiti 360's mest interessante rundvisning er fra Taputapuatea på øen Raiatea. Dette skønne sted, som er med på UNESCO's Verdensarvsliste, er en af hovedårsagerne til, at over 300.000 turister besøger Fransk Polynesien hvert år, men Christophes 360°-billeder har givet millioner af mennesker mulighed for at opleve det virtuelt. Takket være de billeder, han har offentliggjort via Street View, kan vi nu alle sammen opleve disse vidunderlige steder online.

Det er ingen nem opgave at tage billeder af en hel ø, men Christophe tog udfordringen op. For at være sikker på at få dækket hele Bora Boras areal tog han 360°-billeder både i bil, i båd og til fods, og efter blot syv dage var hele materialet offentliggjort via Street View.

Ud over Bora Bora har Christophe også fotograferet samtlige gader i Tahitis hovedstad Papeete og i Pirae, og hans billeder fra begge disse byer er ligeledes blevet offentliggjort via Street View.

Lokale virksomheder er nu også repræsenteret i Street View, og både hos store hotelkæder som Intercontinental, Manava og Hilton og hos små B&B-virksomheder er muligheden for at få faciliteterne vist globalt blevet taget imod med kyshånd.

Flere spændende opgaver i støbeskeen

Christophe håber på, at det lykkes Tahiti 360 at få kortlagt alle øer i Fransk Polynesien inden årets udgang. Han mangler stadig Maupiti, Tahaa, Marquesasøerne, Gambierøerne og Australøerne, men selvom der er lang vej endnu, har han allerede næste eventyr i kikkerten. Han har nemlig indgået en aftale med de lokale franske myndigheder i sin hjemby om at kortlægge 400 km cykelstier, Les Hortillonnages i Amiens og en turisttogrute for Somme Tourisme. Han skal også kortlægge Teahupo'o, som skal være værtsby for surfingkonkurrencerne ved OL i 2024, og inden da håber han på at få Ny Kaledonien samt Wallis og Futuna føjet til Street View, så han kan være med til at forbedre tilværelsen for de lokale og give flere mulighed for at opleve dette paradis.

Street View er en samarbejdsbaseret platform, hvor bidragyderne kan offentliggøre billeder i Google Maps for at give andre mulighed for at opleve verdens vidunderlige steder og samtidig hjælpe lokalsamfund og lokale virksomheder. Det bedste af det hele er, at alle kan kortlægge deres egen succes med Street View ved blot at tage det første skridt og bidrage.

Del dine egne Street View-billeder