Street View er med til at styrke lokalsamfund i Zanzibar

På alle destinationer, hvor økonomien afhænger af turisme, har man en målsætning om at opnå større international opmærksomhed, og Zanzibar er ingen undtagelse. Hos Zanzibar Planning Commission ville man gerne vise øgruppens naturskønhed i bestræbelserne på at skabe økonomisk vækst i landet, og til det formål har Street View været til stor hjælp. I samarbejde med de professionelle fotografer Federico Debetto, Nickolay Omelchenko og Chris du Plessis fra World Travel in 360 (WT360) har man taget initiativ til det såkaldte "Projekt Zanzibar" og givet lokalbefolkningen inspiration til at fortsætte projektet på egen hånd.

Google Street View er med til at styrke lokalsamfund i Zanzibar

Watch the film

Link to Youtube Video (visible only when JS is disabled)

1.700 km

fotograferet

980.000

offentliggjorte billeder

33 millioner

visninger

105 hoteller

registreret

Samarbejde med vækst for øje

Da kortlægning af store områder er en udfordring, er WT360-teamet gået sammen med 12 frivillige studerende fra State University of Zanzibar om at lave optagelser på den smukke ø Unguja, og takket være den ekspertise, som Federico, Nickolay og Chris har bidraget med, er det lykkedes dem at kortlægge en strækning på hele 1.700 km.

Turisme tegner sig for over 30 % af vores BNP, og det betyder, at der er gode muligheder for oplæring af de unge og dem, som allerede er ansat i turistbranchen. Nogle tror, at turisme kun handler om hoteller, men det handler om andet og mere end det. Historie, luftfart og marketing spiller også en vigtig rolle, og det vil være en stor fordel for regeringen og for Zanzibars økonomi at få flere indbyggere ind i branchen.

-

Simai Mohammed Said, Minister of Tourism and Heritage i Zanzibar.

For at understøtte udviklingen af infrastrukturen i Zanzibar og tiltrække nye besøgende opdaterer Federicos team med jævne mellemrum 360°-billeder af gader i forskellige lokalsamfund.

Google Street View-gadefoto taget af Federico Debetto i Zanzibar

Et globalt erhvervsfremstød ved brug af 360°-billeder

Tidligere på året begyndte Federico at udforske øen Pemba nord for Zanzibar, og på blot 6 dage lykkedes det ham – sammen med Ibrahim Khalid, en af de frivillige studerende, som tidligere havde taget del i projektet – at kortlægge en strækning på over 500 km ved hjælp af billeder og 40 panoramaluftfotos, som de nu har uploadet til Google Maps via Street View Studio.

Ved brug af billeder og optagelser af turistattraktioner, kulturarvssteder, hoteller og virksomheder har de oprettet billedplatformen National Global Tour of Zanzibar for at promovere øgruppen i resten af verden, og på kort tid er denne platform blevet utroligt populær.

Fra kortlægning til levevej

Første gang Federico mødte Shamymu Yassin, var hun studerende med en ambition om at blive dronepilot, men hendes ønske om at bidrage positivt til Zanzibars fremtid gav hende mod på at blive oplært i brug af Street View-teknologi som medlem af WT360-teamet. Her blev hun instrueret i, hvilken type kamera man bør bruge, hvordan man tager Street View-billeder, og hvordan man uploader dem til Google Maps. Inden længe var hun blevet så dygtig, at hun kunne uddanne sig til professionel fotograf, og i dag lever hun af at udforske og kortlægge Zanzibars øer.

Federico, Shamymu og Ibrahim er p.t. i gang med at uploade nye luftfotos af Zanzibar med fokus på de senest tilkomne byområder, nye virksomheder og renoverede hoteller, og missionen fortsætter, ikke mindst i kraft af åbningen af Zanzibars forlystelsespark.

Kortlægning af store områder i Zanzibar: Nemmere og hurtigere offentliggørelse af data via Street View Studio

Billed- og kamerakvaliteten er blevet bedre siden 2019, og lanceringen af Street View Studio har gjort processen til offentliggørelse af billeder både nemmere og hurtigere. Nu har fotografer mulighed for at uploade flere 360°-videoer samtidigt, få vist status for processen, søge efter uploadet materiale efter sted eller oprindeligt filnavn og bruge interaktive kortlag til at lægge en plan for, hvilke områder der skal kortlægges næste gang.

 

Vi har offentliggjort billeder af hele øen Pemba via Street View Studio. De vigtigste forbedringer af værktøjet er organisatoriske, f.eks. muligheden for genoptage uploads, der er blevet sat på pause eller afbrudt, og uploade flere videoer på én gang, så man ikke behøver at stå op midt om natten for at tilføje filer. Det har været godt for nattesøvnen!

-

Federico Debetto, professionel fotograf

 

Fremsynet kortlægning

Projekt Zanzibar blev søsat med en målsætning om at gøre lokale studerende i stand til at kortlægge deres hjemland og har allerede gjort en stor forskel på globalt plan. Her tre år efter projektets start kan det konstateres, at det er lykkedes at sætte fokus på lokale virksomheder og skabe nye karrieremuligheder for flere af dem, der tidligere har deltaget i projektet som frivillige, heriblandt Shamymu og Ibrahim.

Del dine egne Street View-billeder