Street View-casestudier

 • Billede – Autori
  Bannerbillede – Autori

  Autori har revolutioneret vedligeholdelsen af hele det finske vejnet, Street View-billede for Street View-billede

  Dårlig vejbelægning, forældet skiltning og manglende gadebelysning er et problem for trafikanter og kommuner overalt i verden, men hos Autori, en finsk softwarevirksomhed, der udvikler løsninger til vedligeholdelse af infrastrukturen, har man fundet en effektiv metode til indsamling og analyse af data via Street View i Google Maps.

  40.000 km

  fotograferet

  8 millioner

  offentliggjorte billeder

  50 millioner

  visninger

  vejdata

  20

  billedtagningsprojekter

  Strømlining af vedligeholdelsen af det finske vejnet

  Autori, som blev grundlagt i 1988, leverer SaaS-løsninger (software som en tjeneste) til Finlands vejvæsen samt kontrahenter og tredjepartskonsulenter med henblik på styring og koordinering af vedligeholdelsesarbejde og udarbejdelse af handlingsplaner. Det tager lang tid og koster en formue at holde øje med vejenes beskaffenhed i hele Finland, men i modsætning til andre virksomheder, der udelukkende fokuserede på omkostningerne, valgte man hos Autori at se det som en enestående mulighed. Ved at bruge deres egen SaaS-løsning og deres egne Street View-billeder er det lykkedes dem at udvikle et værktøj, der gør administrationen af data vedrørende vedligeholdelse af det finske vejnet mere effektiv og forenkler hele beslutningstagningsprocessen.

  En løsning med fokus på hastighed og effektiv datadeling

  Hos det finske vejvæsen har man i årevis været vant til at tage ud og kontrollere hver eneste vejstrækning fysisk for at finde ud af, hvad der helt konkret er behov for hvert sted. Det betyder, at man er nødt til at køre tusindvis af kilometer og stoppe utallige gange for at tage noter, og det er ikke bare skidt for miljøet, men også bekosteligt og meget tids- og ressourcekrævende. Behovet for en digitaliseret og mere miljøvenlig løsning tvang Autori til at tænke ud af boksen, og det fik dem med det samme til at overveje at bruge Street View som visualiseringsløsning på gadeniveau.

  Hvis man skal kunne holde sig ajour med behovet for vedligeholdelse af vejnettet, er det ofte nødvendigt at dele en enorm mængde data med mange forskellige aktører. I Street View har vi adgang til alle de værktøjer, vi skal bruge for let at kunne dele information med andre brugere, og der er hverken behov for loginoplysninger eller softwareinstallation – det er tilgængeligt for alle, der har en smartphone. Det er ikke første gang, Street View er blevet brugt i denne sammenhæng, men den helt store udfordring har været opdateringen af data. Det problem har vi løst ved at integrere Street View og vores software til vedligeholdelse af vejnettet.

  Ari Immonen, leder af Autoris Digitalization Consulting-division

  Historie – Autori

  En kombineret online- og offlineløsning til gavn for trafiksikkerheden

  I starten af 2017 begyndte man hos Autori at tage 360°-billeder af statsvejene i Finland og uploade og offentliggøre dem via virksomhedens Google-konto. Siden da har man kortlagt en strækning på 40.000 km statsveje og uploadet otte millioner billeder, så det nu er muligt at se behovet for vedligeholdelse af vejnettet online. Ved at integrere Street View og virksomhedens egne SaaS-løsninger har man med andre ord givet vejvæsenet nem fjernadgang til opdaterede data om vejnettet.

  Takket være de billeder, som Autori har offentliggjort via Street View, kan rapporter om manglende vejskilte, manglende afmærkninger og huller i vejen uploades og tagges, så de relevante parter kan gennemgå dem fra deres kontor via Autoris kontrolpanel. Autoris løsning kan tilpasses, så kontrahenterne har mulighed for at spore og planlægge relevant vejarbejde ét og samme sted, og når arbejdet er udført, tager vejarbejderne nye 360°-billeder af området og uploader dem, så vejdataene altid er opdaterede. Det har reduceret behovet for fysisk inspektion af vejnettet, hvilket betyder, at man mindsker udledningen af drivhusgasser og sparer både tid og penge.

  En revolutionerende trafiksikkerhedsløsning

  Street View har gjort Autori i stand til at forbedre informationdelingen for det finske vejvæsen og give dem et bedre overblik over vejnettets aktuelle beskaffenhed, og det har været med til at reducere omkostningerne og øge effektiviteten. Hos Autori har man for længst indset, hvor nyttig denne løsning kan være overalt i verden, og de er nu i gang med at udvikle en standardiseret model til indsamling og deling af vejdata. De har også hjulpet befolkningen med at reducere deres CO2-aftryk ved at fotografere en strækning på 1.000 km cykelstier og fortove. Folk har nu adgang til opdaterede data og kan rejse korte afstande på mere miljøvenlig vis. Denne sommer går turen videre rundt i Finland, hvor det er planen at fotografere endnu 15.000 km offentlige veje, så de, når de er færdige, har fotograferet og offentliggjort næste halvdelen af alle offentlige veje i Finland via Street View.

  Autoris succes er blot ét eksempel på de mange forskellige måder, hvorpå Street View kan hjælpe virksomheder med at løse komplekse problemer. Det er meget mere end blot et fotokortlægningsværktøj, og det kan også være til stor gavn for din virksomhed. Er du klar til at skrive din egen Street View-succeshistorie?

  Download PDF
 • Billede – Tahiti
  Bannerbillede – Tahiti

  Fra hobby til levevej – kortlægningen af det naturskønne Fransk Polynesien har været til umådelig stor gavn for lokalbefolkningen.

  Fransk Polynesien er et meget populært rejsemål, ikke mindst takket være de hvide sandstrande, vandrestierne i det smukke og varierede terræn samt steder, der er med på UNESCO's Verdensarvsliste. Nogle nøjes med at drømme om dette paradis, men Christophe Courcaud så en enestående mulighed for at gøre flere opmærksomme på stedet og medvirke til at give Tahitis turistindustri vind i sejlene via Street View.

  1.800 km

  fotograferet

  1.200.000

  billeder

  via

  8K

  videoer

  Flere end otte

  øer

  18

  offentliggjorte hoteller

  Over 450

  oprettede
  virksomhedsprofiler

  Den perfekte kombination af forretning og fornøjelse

  Christophe startede Tahiti 360 i 2019 ansporet af sin interesse for Street View og kærligheden til de smukke øer i Fransk Polynesien. Virksomheden specialiserer sig i at tage 360°-billeder af store naturområder i Fransk Polynesien, heriblandt vandrestier og strande, og uploade dem til Street View. Selvom Christophes primære fokus er at vise dagligdagen på de naturskønne øer, hjælper han også lokale virksomheder til at opnå større eksponering i kraft af flotte virtuelle rundture i indendørsmiljøer via Street View.

  Kortlægning af Fransk Polynesien

  I en tid, hvor stort set alt er digitaliseret, er det svært at forstå, at der kun var adgang til satellitbilleder af Fransk Polynesien, indtil Christophe startede Tahiti 360. Og for at det ikke skal være løgn, havde gaderne på øer som Bora Bora og Tahiti ikke noget navn, så det var en stor udfordring at finde vej, ikke bare for turister, men også for de lokale. Det største problem var, at det gav redningstjenester, politifolk osv. unødige vanskeligheder.

  Jeg har altid ment, at Street View kan være til stor gavn for lokalsamfund. Muligheden for at lære et område at kende via billeder, inden man besøger stedet, har altid fascineret mig, og det var noget, som især ville være nyttigt i Fransk Polynesien, hvor det altid har været en udfordring at finde vej.

  Christophe Courcaud, stifter af Tahiti 360.

  Historie – Tahiti

  I erkendelse af, at Street View kunne være til stor gavn for lokalbefolkningen på øerne, indgik de lokale myndigheder et samarbejde med Tahiti 360 om kortlægning og navngivning af samtlige veje på Tahiti, Moorea, Bora Bora, Raiatea, Maupiti, Huahine, Fakarava og Rangiroa. Christophe brugte ATV'er, golfvogne, elcykler, jetski og sågar heste i bestræbelserne på at dække en strækning på hele 1.800 km i Fransk Polynesien. Ikke mindst i kraft af Christophes dækning og lokale geodata fra myndighederne er det nu muligt at få trafikmeldinger live, forslag til den hurtigste rute og rutevejledning til lokale virksomheder på Tahiti via Google Maps. Det er især til gavn for redningstjenesterne, som nu er i stand til at arbejde mere effektivt overalt på øen. Tahiti 360's billeder i Street View har også gjort byplanlægningen samt vedligeholdelsen af bygninger og veje lettere.

  Adgang til et af stederne på UNESCO's Verdensarvsliste

  Tahiti 360's mest interessante rundvisning er fra Taputapuatea på øen Raiatea. Dette skønne sted, som er med på UNESCO's Verdensarvsliste, er en af hovedårsagerne til, at over 300.000 turister besøger Fransk Polynesien hvert år, men Christophes 360°-billeder har givet millioner af mennesker mulighed for at opleve det virtuelt. Takket være de billeder, han har offentliggjort via Street View, kan vi nu alle sammen opleve disse vidunderlige steder online.

  Det er ingen nem opgave at tage billeder af en hel ø, men Christophe tog udfordringen op. For at være sikker på at få dækket hele Bora Boras areal tog han 360°-billeder både i bil, i båd og til fods, og efter blot syv dage var hele materialet offentliggjort via Street View.

  Ud over Bora Bora har Christophe også fotograferet samtlige gader i Tahitis hovedstad Papeete og i Pirae, og hans billeder fra begge disse byer er ligeledes blevet offentliggjort via Street View.

  Lokale virksomheder er nu også repræsenteret i Street View, og både hos store hotelkæder som Intercontinental, Manava og Hilton og hos små B&B-virksomheder er muligheden for at få faciliteterne vist globalt blevet taget imod med kyshånd.

  Flere spændende opgaver i støbeskeen

  Christophe håber på, at det lykkes Tahiti 360 at få kortlagt alle øer i Fransk Polynesien inden årets udgang. Han mangler stadig Maupiti, Tahaa, Marquesasøerne, Gambierøerne og Australøerne, men selvom der er lang vej endnu, har han allerede næste eventyr i kikkerten. Han har nemlig indgået en aftale med de lokale franske myndigheder i sin hjemby om at kortlægge 400 km cykelstier, Les Hortillonnages i Amiens og en turisttogrute for Somme Tourisme. Han skal også kortlægge Teahupo'o, som skal være værtsby for surfingkonkurrencerne ved OL i 2024, og inden da håber han på at få Ny Kaledonien samt Wallis og Futuna føjet til Street View, så han kan være med til at forbedre tilværelsen for de lokale og give flere mulighed for at opleve dette paradis.

  Street View er en samarbejdsbaseret platform, hvor bidragyderne kan offentliggøre billeder i Google Maps for at give andre mulighed for at opleve verdens vidunderlige steder og samtidig hjælpe lokalsamfund og lokale virksomheder. Og det bedste af det hele er, at alle kan kortlægge deres resultater blot ved at bidrage til Street View.

  Download PDF
 • Billede – Bhutan
  Bannerbillede – Bhutan

  Fra isolation til inspiration – sådan fik hele verden adgang til et buddhistisk kongerige via Street View

  Bhutan i Himalaya har altid haft et væld af bjergpas, frodige dale og fredfyldte floder at byde på, og derfor valgte myndighederne at indgå et samarbejde med Street View om et 12 måneder langt projekt med henblik på at give hele verden mulighed for at opdage disse skjulte skatte og samtidig give Bhutans turistindustri og socioøkonomiske udvikling et tiltrængt boost.

  Efter en række problemer med godkendelse og tilladelse til at filme lykkedes det langt om længe Bhutans turistråd – med teknisk support fra Google Singapore – at lancere dette projekt i maj 2020. Der blev ydet Street View-support i form af to kameraer af typen Ricoh Theta V og ét kamera af typen Insta360 Pro samt fysisk oplæring og fejlfindingssessioner med jævne mellemrum.

  2.625,86 km

  fotograferet

  2.398.285

  offentliggjorte billeder

  7,4 mio.

  visninger

  Digital kortlægning af det naturskønne Bhutan

  Inden Street View-initiativet havde myndighederne i Bhutan hverken den fornødne tekniske ekspertise eller det fornødne udstyr til at markedsføre landet over for potentielle besøgende, og det gjorde det til en stor udfordring for turister at planlægge en rejse dertil. Nu har alle, lige fra buddhistiske pilgrimme til potentielle besøgende, mulighed for at opleve de befæstede klostre i Thimpu og de idylliske landsbyer i Punakha virtuelt.

  Det er ikke bare en milepæl i myndighedernes plan om at gøre Bhutan kendt i hele verden, men også et vigtigt skridt på vejen mod at skabe et moderne samfund med hensyn til it- og kommunikationsteknologi.

  Udbredelse af kendskabet til Bhutan

  Takket være de "intelligente" Street View-navigationsmuligheder er mange flere turister nu blevet opmærksomme på et af verdens mest naturskønne områder, og det er blevet meget lettere for dem at finde rundt. Adgang til 360°-optagelser i realtid og virtuelle rundture har nemlig gjort det muligt at udforske området, inden man bestiller sin rejse.

  Bhutans version af Google Street View har ikke bare været til gavn for landet selv, men også for mange andre rundt om i verden, for nu har både landinspektører, virksomheder, statslige myndigheder, uddannelsesinstitutioner og en lang række andre aktører fået mulighed for at forbedre deres tjenester og serviceydelser.

  Dorji Dhradhul, Director General for turistrådet i Bhutan

  Der er blevet tilføjet 500 nye virksomheder i Street View og foretaget 4.000 opdateringer af kortene over Bhutan, så landets indbyggere har også fået stor glæde af projektet i kraft af alt lige fra ruteforslag og trafikopdateringer i realtid til større eksponering af lokale virksomheder.

  Større overblik via Street View

  Myndighedernes Street View-initiativ har ikke kun udmøntet sig i bedre markedsføring af landet, men har også været nyttigt i forbindelse med planlægningen af udviklingsprojekter. Videooptagelser af områder, som i umindelige tider har været godt skjult for resten af verden, er blot første fase i strategien for bevarelse af Bhutans kulturarv, og via Street View-data er det nu muligt at få et bedre overblik over vejforholdene, så vejene kan blive forbedret de steder, hvor der er behov for det.

  Flere og flere har fået øjnene op for Bhutan, men Street View-projektet er først lige begyndt. Indtil videre er kun 20 byer blevet kortlagt, og da kongeriget har et samlet areal på 38.394 km², er der planer om regelmæssig opdatering af kortene, i takt med at infrastrukturen bliver ændret.

  Med Street View er det muligt at udbrede kendskabet til små, isolerede samfund og gøre folk overalt i verden opmærksomme på et lille lands skjulte perler via flotte billeder, og det kan have stor betydning for hele landets udvikling.

  Download PDF