Jane Goodall Institute

Jane Goodall Institute arbejder for at fremme forståelsen og beskyttelsen af de store aber og deres habitat og bygger på arven fra grundlæggeren dr. Jane Goodall. Missionen er at inspirere mennesker i alle aldre til at gøre deres for at hjælpe dyr og andre mennesker og beskytte den verden, vi alle deler.

Driftsomfang

Large

Sektor

Miljø og dyr

Mål

Pengeindsamling

Skab opmærksomhed

Visualiser data på et kort

Produkt

Fotokreditering

Jane Goodall Institute

Website

https://www.janegoodall.org

Udfordringen

Målet med Jane Goodall Institute er at bevare de afrikanske store aber og deres habitater med ekstra fokus på chimpanserne. For at have størst mulig effekt kræver bevarelsesprojekter den bedste videnskab og de bedste data, der findes, for at kunne udvikle, implementere, måle og overvåge effektiviteten af bevarelsestiltagene. De skal også på en åben og gennemsigtig måde engagere alle interessenter – lige fra lokalsamfundene til myndighederne.

Historie

I 2006 begyndte Jane Goodall Institute (JGI) at dele daglige opdateringer på nettet for at give et indblik i feltforskningen af chimpanser og en løbende indsigt i det forskningsprogram, der blev igangsat af Jane Goodall i 1960.

Efter at have tilføjet Google Earth-værktøjerne til deres outreach-program har de været i stand til at indhente, visualisere og dele oplysninger om skovtab med lokalsamfundene, regeringsrepræsentanter og potentielle donorer. Disse kortlægningsværktøjer sørger for, at JGI kan gøre mere end blot præsentere data. De stiller et lærred til rådighed, hvor JGI mere livagtigt kan illustrere de habitater, der forsvinder, og effekten af fattigdom, blandt andet skovrydninger og ikke-bæredygtige landbrug.

"De oplysninger, som indsamles via skovovervågningen, er ikke kun nyttige for landsbyen. De bidrager også til den globale overvågning af skove og naturressourcer over hele verden."

Dr. Lilian Pintea, Vice President of Conservation Science, JGI

Effekt

I kølvandet på den interesse og begejstring, der var omkring JGI’s første opsøgende arbejde på nettet, har de brugt Google Earth Engine, Open Data Kit (ODK), smartphones, tablets og skyteknologien siden 2009 til at sætte lokalsamfundene i stand til bedre at administrere og overvåge deres skove.

De har brugt disse værktøjer til at administrere arealudnyttelsen og skovreservater i det vestlige Tanzania, til at overvåge mængden af biomasse og kulstof i de tørre, tropiske skove og Miombo-skovområderne og til at udarbejde den potentielle distribution af chimpanser i Tanzanias nationalparker.

JGI har desuden udviklet appen Forest Watcher, der gør det lettere at downloade, lokalisere, bekræfte og rapportere advarsler om skovtab, og har udarbejdet et onlinekursus til deres handlingsprogram for unge ved hjælp af Googles Coursebuilder-software, der bruger My Maps og andre af Googles kortlægningsværktøjer til at puste nyt liv i fredningstiltagene.

I Uganda og Tanzania bruger JGI ODK og Android-tablets til at lave en detaljeret oversigt og kortlægning af de private skovejere og overvågning af landsbyejede skove som en hjælp til at gøre landet klart til REDD.

I samarbejde med Woods Hole Research Center og med støtte fra den norske regering har JGI anvendt Google Earth Engine-teknologien til at opbygge kapacitet i Tanzania med henblik på at overvåge biomasse og kulstof i de tørre, tropiske skove og Miombo-skovområderne.

Se, hvordan andre organisationer bruger Google til nonprofitorganisationer til at gøre en forskel.