WITNESS

Foto fra WITNESS, en organisation under Google til nonprofitorganisationer.

WITNESS

Mission

Verden over forårsager store udviklingsprojekter ødelæggelse af lokalsamfund, livsforstyrrelser og udbredt fattigdom. Kønsbaseret vold i væbnede konflikter er årsag til lidelser på steder så forskellige som Makedonien, Mexico, Yemen og Zimbabwe. I Den Demokratiske Republik Congo udgør børn flertallet af kombattanterne i en krig, der har kostet over fem millioner menneskeliv. Dette er blot nogle få eksempler på de spørgsmål, som WITNESS tager op i samarbejde med partnere.

I 1992 grundlagde musiker og menneskerettighedsfortaler Peter Gabriel, Human Rights First og Reebok Human Rights Foundation sammen en organisation, der bruger videoer og historiefortælling til at åbne verdens øjne op for disse og andre krænkelser af menneskerettighederne for at tilskynde til politiske ændringer og forstærke offentlighedens engagement.

Det ønskede de at gøre

WITNESS arbejder ud fra samlingspunktet mellem menneskerettigheder og teknologi for at hjælpe millioner af almindelige mennesker rundt om i verden med at sige sandheden til magthaverne ved hjælp af værktøjer som videokameraer og internettet. Internt sætter WITNESS også sin lid til teknologien. "Vi er nødt til at gøre kampagnerne mere synlige og forstærke deres globale effekt samt arbejde effektivt for at maksimere hvert enkelt bidrags værdi og virkning", siger Marianna Moneymaker, som arbejder med opsøgende kontakt og produktion på nettet for WITNESS.

Siden WITNESS blev grundlagt for 20 år siden har organisationen indgået samarbejder med over 300 menneskerettighedsgrupper i mere end 80 lande, uddannet over 3.000 menneskerettighedsforkæmpere, udviklet undervisningsmateriale og værktøjer, som anvendes i vid udstrækning til videoproduktion og sikkerhed, skabt den første dedikerede onlineplatform for menneskerettighedsmedier (HUB) og inkluderet video i mere end 100 kampagner.

Hvordan gjorde de det?

Hos WITNESS driver værktøjerne, som Google til nonprofitorganisationer stiller til rådighed uden beregning, en stab på 30 medarbejdere, der bogstaveligt talt udretter mirakler. WITNESS har i årevis brugt Google Apps til at opretholde et enestående produktivitetsniveau. Nogle medarbejdere rejser mere, end de er på kontoret, og de bruger Google Gmail og Google Kalender til at holde kontakten og koordinere arbejdet. Google Docs gør det muligt at samarbejde om alt fra blogindlæg til medielister. Formularer i Google Docs hjælper med at indsamle indhold til kommende projekter eller bedømme tilhængernes reaktioner.

Foruden andre bevidsthedsskabende initiativer har WITNESS oprettet sin egen YouTube-kanal med millioner af visninger og tusindvis af abonnenter. Sammen med partneren Storyful skabte de en vidtrækkende ny kanal på YouTube med fokus på menneskerettigheder.

De har også skabt opmærksomhed omkring kampagner ved hjælp af søgemaskinemarkedsføring via Google AdWords. Og de har fået indsigt i bidragydere og sporet websitets effektivitet ved hjælp af Google Analytics. Folk kan visuelt lokalisere tiltag som f.eks. retfærdighed for ældre på www.elderjustice.org ved hjælp af Google Maps. Google+ og Hangouts hjælper med at engagere publikum i specifikke emner. Der er planlagt en række Hangouts for at fejre organisationens 20-års jubilæum.

Google til nonprofitorganisationer har hjulpet os med at distribuere spændende indhold og samtidig strømline vores daglige drift, helt uden omkostninger. Matisse Bustos Hawkes, kommunikationschef, WITNESS

Virkede det?

For WITNESS er fordelene ved Google til nonprofitorganisationer indlysende. Matisse Bustos Hawkes, kommunikationschef hos WITNESS, bemærker, at det ikke er nogen lille bedrift at drive en nonprofitorganisation i vore dages tumultagtige verden og økonomiske klima. Især for en organisation, hvis budskaber ikke altid er lige lette at høre. "Google til nonprofitorganisationer har hjulpet os med at distribuere spændende indhold og samtidig strømline vores daglige drift, helt uden omkostninger", siger Bustos Hawkes. "Den slags bidrag må man virkelig ikke undervurdere".

Fotos af WITNESS på dette website tilhører WITNESS.

Få flere oplysninger om disse fantastiske nonprofitorganisationer