Googles mål er at organisere al verdens information og gøre den tilgængelig og brugbar for alle.

Der er sket meget i den forholdsvis korte tid, vores virksomhed har eksisteret. Siden Google blev grundlagt i 1998, er vi vokset og betjener nu flere millioner mennesker over hele verden.

Da Larry mødte Sergey

Grundlæggerne Larry Page og Sergey Brin mødtes på Stanford University i 1995. I 1996 havde de lavet en søgemaskine (som først hed BackRub), som brugte links til at afgøre relevansen af enkelte websider.

Google Inc.

Larry og Sergey kaldte deres søgemaskine for "Google", et ordspil på ordet "googol", det matematiske udtryk for et 1-tal efterfulgt af 100 nuller. Google Inc. så verdens lys i 1998, da medstifteren af Sun, Andy Bechtolsheim, skrev en check på 100.000 USD til denne virksomhed – som indtil da ikke eksisterede.

Ikke på kontoret

Den første "Google-doodle" i 1998 skulle vise besøgende på startsiden, at Googles administratorer var taget til Burning Man Festival i Nevada og derfor var offline. Der er nu et helt team af "doodlers", og vi har leveret mere end 2.000 forskellige doodles til websites verden over.

Gør det selv-annoncer

I 2000 introducerede vi AdWords, et selvbetjeningsprogram til at lave reklamekampagner online. I dag hjælper vores annonceringsløsninger – herunder display-, mobil- og videoannoncer samt de helt almindelige tekstannoncer, som vi introducerede for mere end et årti siden – tusindvis af virksomheder med at vokse sig større og få succes.

Gmail – ikke nogen vittighed

1. april 2004 lancerede vi Gmail. Vores tilgang til e-mail omfattede funktioner som hurtig søgning, enorme mængder lagerplads og trådede meddelelser.

Børsnotering

Vores børsintroduktion af 19.605.052 A-aktier fandt sted på Wall Street den 18. august 2004.

Placering, placering, placering

Vi opkøbte virksomheden Keyhole, som lavede digitale kort, i 2004 og lancerede Google Maps og Google Earth i 2005. I dag indeholder Maps også trafik i realtid, rutevejledning med offentlig trafik og billeder på gadeniveau, og med Earth kan du udforske havet og månen.

Læg dig selv på nettet

I 2006 opkøbte vi videodelingswebsitet YouTube. I dag uploades der over 500 timers video til websitet hvert minut. Videoer med katte, borgerjournalistik, politisk valgkamp og dobbelte regnbuer bliver aldrig det samme igen.

Den lille grønne robot ankommer

Midt i alle rygterne om en "Gphone" offentliggjorde vi i 2007 lanceringen af Android – en åben platform for mobilenheder – samt Open Handset Alliance.

Tegneserien, som nåede hele verden rundt

Rygtet om Google Chrome slap ud en dag før planen, da en tegneserie, som præsenterede vores nye open source-browser, kom på gaden en dag tidligere end planlagt. Vi lancerede officielt Chrome den 2. september 2008.

Administrerende direktør og bestyrelsesformand

Larry Page, Googles oprindelige administrerende direktør indtil 2001, påtog sig titlen igen i april 2011. Eric Schmidt, vores nuværende bestyrelsesformand, havde denne rolle i 10 år.

Google+

I juni 2011 introducerede vi Google+ projektet, som havde til formål at dele alle nuancer og forskelligheder i deling af det virkelige liv på nettet samt at gøre Google bedre ved at inkludere mennesker, deres forhold og deres interesser.

Googles historie i detaljer

Fakta om Google

 • Grundlagt
  1998
 • Grundlæggere
  Larry Page og Sergey Brin
 • Stiftelse
  4. september 1998
 • Børsintroduktion (NASDAQ)
  19. august 2004
 • Hovedkvarter
  1600 Amphitheatre Parkway
  Mountain View
  CA 94043, USA