Brug sikre netværk

Det er en god idé at være forsigtig, når du går på nettet via et netværk, som du ikke kender eller har tillid til – f.eks. gratis Wi-Fi på din lokale café. Udbyderen kan overvåge al trafik på sit netværk, hvilket kan omfatte dine personlige oplysninger.

Hvis du bruger en tjeneste, der krypterer din forbindelse til webtjenesten, kan det dog gøre det meget sværere for andre at snage i dine aktiviteter. Vi krypterer som standard Gmail-forbindelsen mellem din computer og Google. Det er med til at forhindre, at andre snager i dine aktiviteter på Google. Vi gør også denne beskyttelse, der kaldes komplet SSL-kryptering, til standard, når du er logget ind på Google Drev og mange andre tjenester.

Vær opmærksom på signaler om din forbindelse til websites, når du surfer på nettet.

Se først på adresselinjen i din browser for at se, om webadressen ser ægte ud. Du bør også se efter, om webadressen starter med https:// – hvilket signalerer, at din forbindelse til websitet er krypteret og bedre beskyttet mod spionage eller manipulation. Nogle browsere har også et hængelåsikon i adresselinjen ud for https:// for tydeligere at angive, at din forbindelse er krypteret og derfor mere sikker.

Hvis du opretter forbindelse via et offentligt Wi-Fi-netværk, kan alle i nærheden overvåge oplysninger, der passerer mellem din computer og Wi-Fi-hotspottet, hvis din forbindelse ikke er krypteret. Undgå at foretage dig vigtige ting, f.eks. at bruge din netbank eller købe noget, via offentlige netværk.

Hvis du bruger Wi-Fi derhjemme, bør du sikre, at du bruger en adgangskode for at beskytte din router. Du skal bare følge vejledningen fra din internetudbyder eller routerproducenten for at angive din egen adgangskode for routeren i stedet for at bruge routerens standardadgangskode, som de kriminelle muligvis kender. Hvis kriminelle kan få adgang til din router, kan de ændre dine indstillinger og snage i dine onlineaktiviteter.

Som en ekstra foranstaltning bør du også sørge for at sikre dit Wi-Fi-netværk derhjemme, så andre ikke kan bruge det. Det vil sige, at du skal konfigurere en adgangskode til beskyttelse af dit Wi-Fi-netværk. Og ligesom med andre adgangskoder skal du sørge for at vælge en lang, unik blanding af tal, bogstaver og symboler, så andre ikke så nemt kan gætte din adgangskode. Du bør vælge indstillingen WPA2, når du konfigurerer dit netværk, for at få en mere avanceret beskyttelse.

Sikkerhedsværktøjer

Oplev Googles fem bedste onlinesikkerhedsfunktioner, som er udviklet til at hjælpe dig med at beskytte din familie.

Google Konti

Gør din Google-konto endnu mere sikker

Du kan gøre din Google-konto ekstra sikker ved at aktivere Totrinsbekræftelse. Hvis du har aktiveret Totrinsbekræftelse, vil Google sende en adgangskode til din mobiltelefon, hvis nogen forsøger at logge ind på din konto fra en ukendt computer. Dette betyder, at hvis nogen stjæler eller gætter din adgangskode, kan den potentielle gerningsmand stadig ikke logge ind på din konto, fordi vedkommende ikke har din telefon. Nu kan du beskytte dig selv med noget, du kender (din adgangskode), og noget, du har (din telefon).

Få flere oplysninger

Få adgang til dine indstillinger ved at klikke på dit navn eller billede i højre hjørne og derefter på Konto.

Klik på Sikkerhed øverst. I feltet Adgangskode skal du klikke på Konfigurer ud for "Totrinsbekræftelse".

Du får derefter vist en detaljeret guide, som fører dig gennem konfigurationen.

Derefter kommer du tilbage til indstillingerne for Totrinsbekræftelse. Gennemgå dine indstillinger, og tilføj alternative telefonnumre.

Det var det! Næste gang du logger ind, modtager du en sms med en bekræftelseskode.

Chrome

Brug internette uden registrering

Hvis du vil bruge internettet uden registrering, kan du søge på nettet i inkognitotilstand i Chrome-browseren på din computer, tablet eller telefon. I inkognitotilstand bliver sider, du besøger, og filer, du downloader, ikke registreret i Chromes browser- og downloadhistorik.

Få flere oplysninger

Klik på Chrome-menuen på browserens værktøjslinje → Klik på Nyt inkognitovindue.

Der åbnes et nyt vindue med inkognitoikonet i hjørnet. For at afslutte skal du blot lukke vinduet.

Google Konti

Din Google-konto – på din måde

På siden med kontoindstillinger kan du se de tjenester og oplysninger, der er knyttet til din Google-konto, og ændre dine indstillinger for sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger.

Få flere oplysninger

Se dine indstillinger ved at klikke på dit navn eller billede i højre hjørne og derefter klikke på Konto.

Google Konti

Modtag en underretning, hvis dit navn dukker op på internettet

Med Mig på nettet kan du finde ud af og administrere, hvad folk får vist, når de søger efter dig på Google. Du kan få hjælp til at konfigurere Google Underretninger, så du kan overvåge, om der vises oplysninger om dig på nettet, og du får automatisk forslag til søgeudtryk, som du måske bør holde øje med.

Få flere oplysninger

Log ind på din Google-konto, og naviger til sektionen "Mig på nettet".

Klik på Administrer mine Web Alerts, og klik derefter på den røde knap for at oprette en underretning.

Dit navn vil blive vist i tekstfeltet. Klik på tekstfeltet for at se flere forslag til underretninger.

Klik på Tilføj for at tilføje en advarsel. Klik på blyantikonet for at foretage redigeringer og på skraldespandsikonet for at slette.

I rullemenuen "Hvor ofte" skal du vælge, hvor ofte du vil modtage underretninger.

Google Konti

Administrer data, der er gemt på din Google-konto

Google Betjeningspanel viser dig, hvad der er gemt på din Google-konto og giver et overblik over noget af din seneste kontoaktivitet. Fra én central placering kan du nemt se dine data og aktivitet og få adgang til dine indstillinger for tjenester som Blogger, Kalender, Docs, Google+ og meget andet.

Få flere oplysninger

Besøg Betjeningspanel for at se en oversigt over de data, der er knyttet til din Google-konto, og for at administrere dine personlige indstillinger.

Herfra kan du se og administrere data, der er lagret på din Google-konto.

Se flere sikkerhedsværktøjer