Typer af placeringsdata, der anvendes af Google

Forskellige Google-produkter kan anvende forskellige typer placeringsoplysninger.

Implicitte placeringsoplysninger er oplysninger, der ikke fortæller os præcist, hvor din enhed befinder sig. Vi kan derimod udlede, at du enten er interesseret i stedet, eller at du muligvis befinder dig på stedet. Et eksempel på implicitte placeringsoplysninger kunne være en manuelt indtastet søgning efter et bestemt sted. Implicitte placeringsoplysninger anvendes på forskellige måder. Hvis du f.eks. skriver "Eiffeltårnet", udleder vi, at du måske gerne vil have oplysninger om steder i nærheden af Paris, og vi kan således bruge dette til at give dig anbefalinger om de lokale steder.

Internettrafikoplysninger såsom IP-adresser tildeles som regel i landebaserede blokke, så de kan bruges til at identificere din enheds land som minimum, samt til for eksempel at forsyne dig med det rette sprog og den rette placering under søgning. Disse oplysninger sendes som en almindelig del af internettrafik.

Nogle produkter såsom sving for sving-navigation i Google Maps til mobilenheder anvender mere nøjagtige placeringsoplysninger. I disse produkter skal du typisk aktivere enhedsbaserede placeringstjenester. Det er tjenester, der anvender oplysninger som GPS-signaler, enhedssensorer, Wi-Fi-adgangspunkter og mobilmast-id'er, som kan bruges til at hente eller estimere en nøjagtig placering. Du kan efterfølgende vælge at deaktivere enhedsbaserede placeringstjenester. Visse enheder og/eller applikationer kan også tilbyde dig yderligere placeringskontrolindstillinger for disse enhedsbaserede placeringstjenester. For eksempel kan du med nogle produkter vælge, om du vil gemme placeringerne i produktets eller din kontos historik.