Undgå svindel

Nej, du har sandsynligvis ikke vundet i lotteriet. Så meget kan du ikke tjene ved at arbejde hjemmefra. Tilbuddet er måske også for godt til at være sandt.

Internettet kan være et fantastisk sted, men ikke alle på nettet har gode intentioner. Her er tre enkle måder at undgå svindlere på og beskytte sig selv på internettet:

Pas på fremmede, der vil give dig gaver

En meddelelse er sandsynligvis ondsindet, hvis den lykønsker dig for at være besøgende nr. 1 million på websitet, tilbyder dig en tablet eller anden præmie, mod at du deltager i en undersøgelse, eller hvis den reklamerer for hurtige og nemme måder at tjene penge eller få et job på ("Bliv rig på rekordtid ved at arbejde hjemmefra bare to timer om dagen!"). Hvis nogen fortæller dig, at du har vundet, og beder dig om at udfylde en formular med dine personlige oplysninger, skal du ikke lade dig friste til at begynde at udfylde den. Selvom du ikke klikker på knappen "Send", risikerer du stadig, at svindlerne får adgang til dine oplysninger, hvis du begynder at udfylde deres formularer.

Hvis du ser en meddelelse fra en person, du kender, men som ikke virker til at være fra vedkommende, er personens konto muligvis kompromitteret af en cyberkriminel, der forsøger at presse penge eller oplysninger ud af dig – så vær forsigtig med, hvad du gør. En af de mest anvendte taktikker er, at svindlerne beder dig om hurtigst muligt at sende dem penge, idet de hævder at være strandet i udlandet. De fortæller muligvis også, at deres telefon er blevet stjålet, så du ikke kan få fat i dem. Meddelelsen kan også bede dig om at klikke på et link for at se et billede, en artikel eller en video, men som faktisk fører dig til et website, der kan stjæle dine oplysninger – så tænk dig om, før du klikker.

Undersøg sagen

Når du handler på nettet, bør du tjekke sælgeren og være på vagt over for mistænkeligt lave priser, præcis som du ville gøre, hvis du skulle købe noget i en butik. Undersøg onlinetilbud, der lyder for godt til at være sandt. Ingen vil lokkes til at købe forfalskede varer. Folk, der tilbyder dyre produkter og ydelser, der normalt aldrig er på tilbud, gratis eller med 90 % rabat, har sandsynligvis ikke rent mel i posen. Hvis du bruger Gmail, får du muligvis vist en advarsel øverst på skærmen, når du kigger på en e-mail, som vores system mener, kan være svindel – hvis du kan se denne advarsel, bør du tænke dig om, før du reagerer på e-mailen.

Vær opmærksom på svindel med Google-varemærket. Google har ikke noget lotteri. Vi opkræver ikke uddannelsesgebyr af nye medarbejdere – hvis du modtager en e-mail om, at du er blevet hyret af Google, men at du er nødt til at betale et uddannelsesgebyr, før du kan starte, er det et fupnummer. Vær opmærksom på personer, der hævder at sælge biler via Google Wallet. Få flere oplysninger om forskellige former for svindel med Google-varemærket.

Hvis du er i tvivl, skal du ikke tage nogen chancer

Har du en dårlig mavefornemmelse omkring en annonce eller et tilbud? Stol på din mavefornemmelse! Du skal kun klikke på annoncer eller købe produkter fra websites, der er sikre, gennemkontrollerede og pålidelige.

Mange shoppingplatforme på nettet har programmer for pålidelige sælgere. Disse sælgere har typisk et synligt godkendelsesstempel på deres profiler. Kontrollér, at stemplet eller certifikatet er ægte, ved at gennemgå shoppingplatformens retningslinjer. Hvis platformen ikke tilbyder et lignende program, kan du kigge på antallet af sælgerens anmeldelser og kvaliteten af ​​hans anmeldelser.

Hvis du har klikket på eller set en utroværdig annonce på Google, må du meget gerne give os besked, så vi kan gribe ind.