Sådan hjælper vi dig med at bekæmpe identitetstyveri

Google bruger en række teknologier, som er med til at beskytte dig mod identitetstyveri på nettet og sørge for, at din Google-konto bliver ved med at være sikker.

Totrinsbekræftelse

Desuden tilbyder vi vores brugere Totrinsbekræftelse, som giver endnu bedre sikkerhed. Dette værktøj giver et ekstra sikkerhedsniveau, da du ikke kun skal bruge en adgangskode, men også en bekræftelseskode for at logge ind på din Google-konto. Selv hvis din adgangskode er blevet brudt, gættet eller på anden måde stjålet, kan en hacker ikke logge ind på din konto uden at angive den bekræftelseskode, vi sender til din mobiltelefon. Vi tilbyder Totrinsbekræftelse på mere end 50 sprog og i over 175 lande. Få mere at vide om, hvordan du kan konfigurere totrinsbekræftelse.

Kryptering

Google tager mange forholdsregler for at sikre dine personlige oplysninger mod hackere og andre nysgerrige personer. Vi krypterer som standard Gmail-forbindelsen mellem din computer og Google. Det er med til at forhindre, at andre snager i dine aktiviteter på Google. Vi tilbyder også denne beskyttelse, der kaldes komplet SSL-kryptering, som standard, når du er logget ind på Google Drev og mange andre tjenester.

Advarsler om mistænkelig kontoaktivitet

Vi har advaret en række brugere, når det så ud til, at der foregik noget usædvanligt med deres Google-konto – for eksempel at der logges ind fra to forskellige lande kort tid efter hinanden. Disse brugere fik vist en advarselsmeddelelse i deres indbakke i Gmail om denne usædvanlige adgang. Nogle gange beder vi også brugerne om at skifte adgangskode, hvis vi har begrundet mistanke om, at deres konti er blevet kompromitteret.

E-mailgodkendelse

Gmail anvender e-mailgodkendelse til at fastslå, om en e-mail faktisk også kommer fra den adresse, den ser ud til at være blevet sendt fra. På den måde kan vi forhindre misbrug og holde spam ude af din indbakke. Alle aktive Gmail-brugere – og de personer, de har kontakt med – bliver automatisk beskyttet mod trusler mod deres personlige og økonomiske oplysninger.

Beskyttelse mod spam

Gmail beskytter dig mod spam og skadelige e-mails. Gmail behandler milliarder af e-mails hver dag og har opnået fremragende resultater, når det handler om at beskytte brugerne mod spam: Mindre end 1 % af al spam i Gmail ender i brugernes indbakker. Når en spammer sender en ny type uønsket e-mail, bliver den ofte registeret og udelukket fra Google-konti af vores system i løbet af få minutter. Dette mindsker risikoen for, at spam, der kan skade din computer, eller som forsøger at stjæle dine personlige oplysninger, rent faktisk gør det.