Sådan hjælper vi med at beskytte dig mod svindel og personligt bedrageri

Ligesom i den virkelige verden er der svindlere og bedragere på internettet. Google har truffet flere foranstaltninger for at forhindre, at du bliver snydt.

Forbud mod skadelige annoncer (og skadelige annoncører)

Vi har meget klare politikker om, hvem der må vise annoncer gennem Googles værktøjer. Vi har udarbejdet vores annoncepolitikker med brugernes sikkerhed og tillid for øje. Vi tillader f.eks. ikke annoncer for skadelige downloads, forfalskede varer eller annoncer med en uklar faktureringspraksis. Og hvis vi støder på annoncesvindel, forbyder vi ikke bare annoncen – vi udelukker annoncøren fra nogensinde at arbejde med Google igen.

Tydelige prisoplysninger

Kriminelle på nettet tjener blandt andet penge ved at bruge en anden persons computer eller telefon til at gøre noget, der koster denne person penge og giver penge til den kriminelle. Ét svindelnummer går f.eks. ud på at lave en app, der får telefoner til at sende sms-beskeder eller ringe til en chattjeneste, der koster ejeren af telefonen penge, som så tilfalder svindleren.

På Android-telefoner kan du se, hvad en app vil anmode om at gøre med din telefon, ved at læse beskrivelsen "tilladelser" i Google Play. Læs disse oplysninger, før du downloader en app, så du kan beslutte, om du ønsker appen eller ej. Hvis du f.eks. er ved at downloade en ny ringetoneapp, kan du se, om appen kan foretage telefonopkald på dine vegne. Hvis du beslutter dig for, at det lyder mistænkeligt, kan du undlade at installere appen.

Hvis du har en nyere Android-enhed, giver vi dig besked, hvis en app forsøger at sende en sms til et telefonnummer, der kan medføre ekstra omkostninger. Du kan derefter vælge, om du vil tillade, at applikationen sender meddelelsen, eller du kan blokere den.