Nemt at skifte

Overvejer du at skifte? Har du allerede en? Uanset hvad er det en god ide at lære Chromebooks at kende og finde ud af, hvordan du kan gøre alt det, du har behov for og elsker at lave. 

Hvis du bruger Microsoft Office

Chromebooks leveres med gratis apps, som f.eks. Google Docs, Google Sheets og Google Slides, som giver dig mulighed for at oprette dokumenter, regneark og præsentationer i realtid med andre personer uden at bekymre dig om at miste noget af dit arbejde, da dine filer automatisk sikkerhedskopieres online. Du kan også åbne og redigere filer fra Microsoft Word, PowerPoint eller Excel.

Docs

Google Docs er et online tekstbehandlingsværktøj, som giver dig mulighed for at oprette og formatere tekstdokumenter og samarbejde med andre personer i realtid. Det virker endda også, når du er offline.

Google Sheets

Google Sheets er en online regnearksapp, som giver dig mulighed for at oprette og formatere regneark og samtidig arbejde sammen med andre personer. Den fungerer også offline!

Slides

Google Slides er en online præsentationsapp til visuel formidling af dit arbejde.

Du kan også finde produktivitetsapps i Chrome Webshop eller bruge Office Online, en gratis onlineversion af Microsoft Office, som kan bruges på Chromebook.

Hvis du ser film og lytter til musik på iTunes

Tilgængeligheden af apps kan variere fra land til land

Musik

Du kan lytte til musik via Google Play Musik eller apps, som f.eks. Spotify og SoundCloud, ligesom du kan på enhver anden computer, ved blot at tilføje appen fra Chrome Webshop eller besøge deres websites. Du kan få flere oplysninger om at skifte til Google Musik her.

Film

Du kan streame film online ved hjælp af apps, som f.eks.YouTube, Pluto TV og hjemmesider som Viaplay, HBO Nordic og Netflix, ligesom du kan på enhver anden computer. Du føjer blot appen til din Chromebook fra Chrome Webshop eller besøger deres respektive websites.

Hvis du chatter med venner og familie på Skype

Hvis du bruger Skype til at snakke med venner og familie, har Chromebook et alternativ – Google Hangouts. Google Hangouts er forudinstalleret, fungerer på tværs af dine enheder og kan bruges til både telefonopkald, videoopkald og chatbeskeder.

Hangouts

På Chromebooks er Google Hangouts indbygget, så du kan:

  • Videochatte med op til ni personer ad gangen.
  • Foretage telefonopkald (gratis, hvis du ringer inden for USA eller Canada)

Mere chat

Du kan også bruge Chromebook til at chatte med dine venner på Skype, Yahoo, AIM og mange flere via apps som f.eks. imo, IM+ og eBuddy. Du kan tilføje disse apps helt gratis via Chrome Webshop.

Hvis du gemmer billeder på en computer ved hjælp af iPhoto

Lagerplads

Med 2 års gratis 100 GB lagerplads i Google Drev kan du privat uploade alle de billeder, du har på din gamle computer, til skyen og få adgang til dem fra enhver enhed, bl.a. din Chromebook. Alle Chromebooks sælges desuden med mindst 16 GB intern lagerplads, så du kan gemme de vigtigste af dine billeder direkte på din enhed.

Alle dine billeder samlet på ét sted

Med Google Fotos kan du gratis gemme et ubegrænset antal billeder og videoer i høj kvalitet. Når alle dine billeder er sikkerhedskopieret, kan du nemt finde alle dine store øjeblikke organiseret under steder og ting. Du kan også finde det, du leder efter, ved at foretage en almindelig søgning.

Et enkelt operativsystem, der er udviklet til nettet

Chromebooks er en ny type computer, der er udviklet til at hjælpe dig med at få tingene gjort hurtigere og nemmere. De kører Chrome OS, et operativsystem (ligesom Windows eller Mac OS), der giver dig lagerplads i skyen og indeholder indbyggede funktioner, der giver dig det bedste fra Google, samt adskillige sikkerhedsniveauer.

Computer

Ligesom på andre enheder kan du her vælge din egen baggrund og derefter bruge skrivebordet til visuelt at organisere alle dine skærme.

Appliste

Find alle de apps, der følger med Chromebook, eller som du har tilføjet fra Chrome Webshop. Eller søg på internettet direkte fra applisten.

Chrome

Ligesom Chrome på andre computere, telefoner eller tablets bruger du browseren til at bruge nettet.

Nytænkende computerspecifikationer

Når folk kigger på computerspecifikationer, er de normalt tilbøjelige til at fokusere på nogle få hardwarekomponenter, der indikerer, hvor hurtig en computer er, eller hvor meget hukommelse den har. Nu, hvor det meste af det vi laver, foregår på nettet, er det dog på tide at tænke på hardwarespecifikationer på en ny måde.

RAM

Da du ikke har nogen klientapps, som skal administreres, behøver du ikke så meget RAM – alt, hvad du foretager dig, håndteres af superhurtige og supersikre supercomputere.

Harddisk

Da det meste af din computeraktivitet sker i skyen, har du en supercomputer, der arbejder med alle dine åbne faner, så du kan nøjes med at fokusere på det, du laver. Chromebooks sælges med en mindre harddisk, fordi du har mere lagerplads i skyen.

Lagerplads i skyen

Du har en smule lagerplads på din enhed til situationer, hvor du har brug for adgang til en fil, men ikke har nogen internetforbindelse. Alt andet kan du dog få adgang til og gemme i skyen. Din Chromebook sælges desuden med 100 GB gratis lagerplads i 2 år i Google Drev.

Forrige

Gå til forrige side i browserhistorikken (F1)

Næste

Gå til næste side i browserhistorikken (F2)

Genindlæs

Genindlæs den aktuelle side (F3)

Maksimaltilstand

Aktivér maksimaltilstanden, som skjuler faner og applisten (F4)

Alle

Vis alle åbne vinduer (F5)

Dæmp skærmens lysstyrke

Reducer skærmens lysstyrke (F6)

Forøg skærmens lysstyrke

Øg skærmens lysstyrke (F7)

Søg

Dedikeret søgeknap til øjeblikkelig søgning

Genvejstaster

Disse taster vises øverst på Chromebook-tastaturer. Hvis du bruger et Windows-tastatur til din Chromebook, fungerer F-tasterne øverst på tastaturet på samme måde som tasterne nedenfor. Få flere oplysninger om genvejstaster.

Tastaturet på Chromebook har et par ekstra funktioner, som hjælper dig med at søge ubesværet og effektivt på nettet. Du vil bemærke, at dit tastatur indeholder en dedikeret søgetast og en ny række genvejstaster til nettet. Du kan også bruge et almindeligt Windows-tastatur via USB sammen med din Chromebook og bruge de samme tastaturgenveje.

Find en Chromebook til dig

Hurtig, nem at bruge og fantastisk for alle i familien