GoogleAnalytics

Social deling

Indhold, der deles, bliver den store vinder. Når du udgiver nyt indhold, er det ikke nok at måle på typiske parametre øverst i tragten såsom unikke besøgende. Ved at kombinere trafik og deling kan du bygge bro mellem sociale medier og indhold, og dette skaber grundlag for velfunderede beslutninger vedrørende opbygning af fællesskaber og forøgelse af organisk deling af indhold – både på dit website og andre steder.

Oversigt

Spor delingen af dit indhold, både på dit eget website og på eksterne sociale websites. Brug rapporten Sociale plugins og fanen Aktivitetsforløb i rapporterne Kilder og Sider til at se handlinger og samtaler uden for websitet.

I rapporten Sociale plugins kan du finde oplysninger om engagementet på websitet

Hvis du har Google "+1"- og Facebook "Synes om"-knapper på websitet, er det vigtigt at vide, hvilke knapper der klikkes på, og hvilket indhold de vedrører. Hvis du f.eks. udgiver artikler på websitet, har du brug for at vide, hvilke artikler brugerne oftest deler, og hvilke sociale netværk de deles med (f.eks. Google+ eller Facebook). Derefter kan du oprette mere af den type indhold, der er populær blandt de besøgende, og fjerne funktioner, som ikke bruges.

Desuden kan du se, hvordan fællesskaber engagerer sig i forhold til dit indhold andre steder end på dit website, og derved kan du få et vigtigt indblik i, hvordan dine budskaber udbredes blandt de sociale platforme.

Hvordan fungerer det?

Hvis du bruger +1 knapper på dit website, rapporterer Google Analytics automatisk om den +1 aktivitet, du får fra de besøgende, og om, hvilken side den er forekommet på. Hvis du bruger AddThis- eller ShareThis-plugins, rapporterer de også automatisk om sociale aktiviteter på websitet. Andre sociale plugins kan nemt tilpasses, så de rapporterer til Google Analytics.

  • Mål og sammenlign forskellige slags sociale handlinger
  • Se, på hvilke sider der forekommer sociale handlinger, og opret mere af den slags indhold

Hvor kan jeg finde det?

Du kan finde rapporten Deling på fanen Standardrapportering under Trafikkilder > Socialt > Plugins.

Brug fanen Aktivitetsforløb til at se engagementet andre steder end på websitet

Folk engagerer sig i, deler og diskuterer indhold på sociale netværk i stadig stigende grad. Over 80 % af interaktioner med indhold sker på andre websites end ejeren af indholdets website. Så det er altså meget sandsynligt, at folk får øje på og interagerer med dine blogindlæg, videoer og artikler på andre websites end dit eget.

Oftest ser folk din video eller dit blogindlæg og deler dette, fordi det er interessant, inspirerende eller kontroversielt. Fanen Aktivitetsforløb i Google Analytics viser de webadresser, brugerne har delt, hvordan og hvor de har delt dem (f.eks. via en "videredeling", et "indlæg" eller en "kommentar" på Google+), og hvad de har sagt om dem.

  • Find ud af, hvor dit indhold findes uden for dit website, og hvordan målgrupperne interagerer med det
  • Find ud af, hvilket indhold og hvilke emner der optager målgrupperne uden for dit website, så du bedre kan lægge en strategi for dit fremtidige indhold
  • Fastslå, hvor det er bedst at anvende fællesskabsadministration, kundesupport eller onlinemarketingressourcer

Hvordan fungerer det?

Aktivitetsforløb er en metode til vha. webadresser at spore interaktioner, der finder sted andre steder end på dit website, f.eks. brug af bogmærker, kommentarer og deling. Denne metode bruges til at finde ud af, hvornår dit indhold blev delt eller indgik i en anden social interaktion i de fællesskaber og websites, der findes i vores sociale data-hub.

Hvor kan jeg finde det?

Du kan finde Aktivitetsforløb ved at åbne fanen Standardrapportering under Trafikkilder > Socialt > Kilder og klikke på fanen Aktivitetsforløb.