Pressemeddelelse -

Sådan får du din udkårne med på date

Valentinsdag er lige rundt om hjørnet, men hvordan får du din udkårne med på date? En ny undersøgelse viser, at det ikke er lige meget, hvordan du bærer dig ad. Du skal nemlig lægge telefonen fra dig og mande dig op.

Det er ikke altid lige let at få det gjort. Altså at invitere den ens hjerte banker for ud på en date. Frygten for at blive afvist kan måske lægge en dæmper på modet. Men hvis du alligevel vil booste modet og højne chancerne for ikke at få et nej, så er der hjælp at hente. 47 procent af danskerne vil nemlig helst inviteres ud ansigt til ansigt. Det viser en ny befolkningsundersøgelse blandt danskerne, som Userneeds har foretaget for teleselskabet 3.

”Det er idealet for mange mennesker. Det er det, vi ser i film og læser om i bøger, og derfor opfattes det som et ritual, der skal efterleves, hvis det skal være ægte. Og så vidner det også om, at man mener det, hvis man inviterer en ud ansigt til ansigt. Man har lagt flere kræfter og mere mod i det sammenlignet med, at man sender en sms, som man jo ret beset kan sende af sted, mens man sidder på toilettet,” forklarer Thomas Markersen, der er psykolog, coach og ekspert i DR-programmet ”Gift ved første blik.”

Hold dig fra datingapps og beskeder

Og netop at sende beskeder falder ikke i god jord hos danskerne. Undersøgelsen viser nemlig, at du skal holde sig fra sms, Messenger og Snapchat, hvis du vil gøre dig forhåbninger om en date. Kun 8 procent foretrækker et moderne kærestebrev i form af sms, og 4 procent sætter pris på en Messenger-besked over Facebook. Du skal være ualmindelig heldig, hvis din snap kaster et ja af sig. Kun 1 procent foretrækker den model. Dating-apps går heller ikke ind i hjertekulen. Kun 2 procent drømmer om at blive inviteret ud på den måde.

”Vi opfatter kærligheden og mødet som for let vundet, hvis det sker på dating-apps og gennem beskeder. Vores forfædre risikerede liv og lemmer for en date, og på en måde ligger disse erfaringer stadigvæk i os som ekkoer, der hvisker om triumferende erobring og kærlighed. Der er noget urgammelt mod og gammeldags galant ved ansigt til ansigt. At spørge - og risikere afvisningen,” siger Thomas Markersen.

Du kan til nøds forsøge med et opkald, men kun 18 procent svarer, at de foretrækker at blive inviteret ud med et ring.

Størst chance for at få et ”ja”

Hvis du vil højne dine chancer, så er der intet andet for end at lægge mobilen fra dig og mande dig op.
Undersøgelsen viser nemlig, at hele 62 procent vil have sværest til at sige nej til en date, hvis spørgsmålet bliver formuleret ansigt til ansigt. 4 procent synes, at det er sværest over sms, og kun 1 procent synes, at det er sværest at sige nej på dating-apps.

”Når vi har sværest ved at sige nej, hvis vi bliver inviteret ud ansigt til ansigt, så er hovedårsagen ikke nødvendigvis, at vi er bange for at såre den anden. Det drejer sig lige så meget om, at vi bliver imponeret over den respekt, et andet menneske viser os. Vi ser det som ægte følelser, der er involveret. Og vi belønner oftest modet med et ”ja”, slår Thomas Markersen fast.

Så der er mest at vinde ved at invitere din udkårne ud. Ansigt til ansigt.

For yderligere information:

Kontakt Thilde Danielsen, pressechef, 3, e-mail: thilde.danielsen@3.dk, mobil: 31 200 300.

Kontakt Thomas Markersen, psykolog og coach, e-mail: thomas@psykologerne-frederiksberg.dk, mobil: 28700900

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analysebureauet Userneeds for teleselskabet 3 i januar 2018 og er foretaget blandt danskere i alderen 18-70 år. Der er gennemført i alt 1.017 interviews indsamlet blandt tilfældigt udvalgte medlemmer af Userneeds’ Danmarkspanel.

Fakta:
Hvordan vil du helst inviteres ud, når eller hvis du er single?

Over sms 8 procent
Jeg bliver ringet op og inviteret på date 18 procent
På Snapchat 1 procent
På Instagram 1 procent
På Facebook (Messenger) 4 procent
Ansigt til ansigt 47 procent
På dating-apps 2 procent
Andet 6 procent
Jeg har ikke lyst til at blive inviteret ud 13 procent
Hvordan ville du foretrække at invitere en ud, du godt kan lide, når eller hvis du er single?
Over sms 10 procent
Jeg ringer op og inviterer på date 18 procent
På Snapchat 1 procent
På Instagram 0,5 procent
På Facebook (Messenger) 4,5 procent
Ansigt til ansigt 46 procent
På dating-apps 2 procent
Andet 5 procent
Jeg har ikke lyst til at invitere nogen ud 13 procent
Hvordan vil du have sværest ved at sige nej til at blive inviteret ud, når eller hvis du er single?
Over sms 4 procent
At du bliver ringet op og inviteret på date 6 procent
På Snapchat 2 procent
På Instagram 1 procent
På Facebook (Messenger) 1 procent
Ansigt til ansigt 62 procent
På dating-apps 1 procent
Ved ikke 23 procent

Emner

  • Data, Telekommunikation, IT

Kategorier

  • data & analyser

3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 3G, 4G og 4G+ mobilnetværk. 3’s kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark. Med et tilbud om fri roaming i 53 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere. 3 i Danmark er en del af 3 Group, som er repræsenteret i Italien, Østrig, England, Irland, HongKong, Indonesien og Sverige. 3 ejes af CK Hutchison Holdings Limited (60%) og Investor  AB (40%). Læs mere om 3 Group på www.three.com og om 3 på www.3.dk

Kontakt

3's pressetelefon

Pressekontakt 31 200 202

Kundeservice

Pressekontakt 70 313 313