Kontrollér dine Gmail-indstillinger

Hvis du bruger Gmail, kan du følge denne vejledning for at sikre, at din konto bliver ved med at være beskyttet.

Sørg for, at dine e-mails ikke videresendes eller deles, medmindre du ønsker det

Kontrollér indstillingerne for videresendelse og overdragelse på fanen "E-mailindstillinger" i Gmail, som giver andre adgang til din konto, for at sikre, at din e-mail videresendes, som den skal.

Hvis du glemmer din adgangskode, har du brug for en måde at komme ind på kontoen igen

Google sender en e-mail til dig på en e-mailadresse til gendannelse, hvis du får brug for at nulstille adgangskoden, så sørg for, at din e-mailadresse til gendannelse er opdateret, og at du kan få adgang til den. Du kan også føje et telefonnummer til din profil, så du kan få tilsendt en kode til nulstilling af din adgangskode via sms.

En af de nemmeste og mest pålidelige måder at beskytte sin konto på er ved at have et mobilnummer på sin konto. Google kan f.eks. bruge telefonnummeret til at identificere den retmæssige ejer, hvis en person forsøger at bryde ind på din konto, og til at sende dig en bekræftelseskode, så du kan komme ind på din konto, hvis du skulle miste adgang til den. Hvis du angiver et telefonnummer til gendannelse, bliver det ikke brugt til markedsføringsformål eller telemarketing.

Din mobiltelefon er en mere sikker identifikationsmetode end din e-mailadresse til gendannelse eller et sikkerhedsspørgmål, fordi du i modsætning til de to andre har din mobiltelefon hos dig rent fysisk.

Kontrollér din konto for unormal aktivitet og adgang.

Gennemgå din konto regelmæssigt for at finde ukendte eller mistænkelige aktiviteter. Klik på linket "Detaljer" nederst på siden for at finde de seneste IP-adresser, som din e-mail blev åbnet fra, og deres tilknyttede placeringer. Hvis du bemærker mistænkelig aktivitet for din konto, skal du straks ændre din adgangskode og logge ud af din konto. Få flere oplysninger om mistænkelig aktivitet på din konto.

Når du logger ind på Gmail, skal du kontrollere, at webadressen begynder med https:// (og ikke bare "http://"). Dette betyder, at din forbindelse til websitet er krypteret og mere modstandsdygtig over for spionage eller manipulation. Du kan finde flere tips til Gmail på vores Sikkerhedstjekliste for Gmail.

Rapportér chikane fra en Gmail-bruger

Hvis du oplever, at en Gmail-bruger overtræder Gmail-politikker, bør du følge denne vejledning.

Sikkerhedsværktøjer

Oplev Googles fem bedste onlinesikkerhedsfunktioner, som er udviklet til at hjælpe dig med at beskytte din familie.

Google Konti

Gør din Google-konto endnu mere sikker

Du kan gøre din Google-konto ekstra sikker ved at aktivere Totrinsbekræftelse. Hvis du har aktiveret Totrinsbekræftelse, vil Google sende en adgangskode til din mobiltelefon, hvis nogen forsøger at logge ind på din konto fra en ukendt computer. Dette betyder, at hvis nogen stjæler eller gætter din adgangskode, kan den potentielle gerningsmand stadig ikke logge ind på din konto, fordi vedkommende ikke har din telefon. Nu kan du beskytte dig selv med noget, du kender (din adgangskode), og noget, du har (din telefon).

Få flere oplysninger

Få adgang til dine indstillinger ved at klikke på dit navn eller billede i højre hjørne og derefter på Konto.

Klik på Sikkerhed øverst. I feltet Adgangskode skal du klikke på Konfigurer ud for "Totrinsbekræftelse".

Du får derefter vist en detaljeret guide, som fører dig gennem konfigurationen.

Derefter kommer du tilbage til indstillingerne for Totrinsbekræftelse. Gennemgå dine indstillinger, og tilføj alternative telefonnumre.

Det var det! Næste gang du logger ind, modtager du en sms med en bekræftelseskode.

Chrome

Brug internette uden registrering

Hvis du vil bruge internettet uden registrering, kan du søge på nettet i inkognitotilstand i Chrome-browseren på din computer, tablet eller telefon. I inkognitotilstand bliver sider, du besøger, og filer, du downloader, ikke registreret i Chromes browser- og downloadhistorik.

Få flere oplysninger

Klik på Chrome-menuen på browserens værktøjslinje → Klik på Nyt inkognitovindue.

Der åbnes et nyt vindue med inkognitoikonet i hjørnet. For at afslutte skal du blot lukke vinduet.

Google Konti

Din Google-konto – på din måde

På siden med kontoindstillinger kan du se de tjenester og oplysninger, der er knyttet til din Google-konto, og ændre dine indstillinger for sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger.

Få flere oplysninger

Se dine indstillinger ved at klikke på dit navn eller billede i højre hjørne og derefter klikke på Konto.

Google Konti

Modtag en underretning, hvis dit navn dukker op på internettet

Med Mig på nettet kan du finde ud af og administrere, hvad folk får vist, når de søger efter dig på Google. Du kan få hjælp til at konfigurere Google Underretninger, så du kan overvåge, om der vises oplysninger om dig på nettet, og du får automatisk forslag til søgeudtryk, som du måske bør holde øje med.

Få flere oplysninger

Log ind på din Google-konto, og naviger til sektionen "Mig på nettet".

Klik på Administrer mine Web Alerts, og klik derefter på den røde knap for at oprette en underretning.

Dit navn vil blive vist i tekstfeltet. Klik på tekstfeltet for at se flere forslag til underretninger.

Klik på Tilføj for at tilføje en advarsel. Klik på blyantikonet for at foretage redigeringer og på skraldespandsikonet for at slette.

I rullemenuen "Hvor ofte" skal du vælge, hvor ofte du vil modtage underretninger.

Google Konti

Administrer data, der er gemt på din Google-konto

Google Betjeningspanel viser dig, hvad der er gemt på din Google-konto og giver et overblik over noget af din seneste kontoaktivitet. Fra én central placering kan du nemt se dine data og aktivitet og få adgang til dine indstillinger for tjenester som Blogger, Kalender, Docs, Google+ og meget andet.

Få flere oplysninger

Besøg Betjeningspanel for at se en oversigt over de data, der er knyttet til din Google-konto, og for at administrere dine personlige indstillinger.

Herfra kan du se og administrere data, der er lagret på din Google-konto.

Se flere sikkerhedsværktøjer