Udlevér kun personlige oplysninger, hvis det er nødvendigt

Nogle ting vil man godt holde for sig selv. Det er vigtigt at tænke sig om, inden man deler noget, da offentligt indhold kan kopieres, sendes videre og spredes på nettet af enhver, der finder det. Tal med din familie om, hvordan man skal beskytte sine personlige oplysninger online, og hjælp dem med at dele det, de ønsker, og beskytte det, de ønsker at holde for sig selv. Nogle tjenester, f.eks. Google+, har mere restriktive delingsindstillinger for teenagere end for voksne, men mange tjenester kan tilpasses, så de passer til hvert familiemedlems behov. Snak med din familie om, hvilke typer oplysninger de må dele offentligt, hvad der er bedst kun at dele med nogle få, nære venner, og hvad der skal forblive privat.

Sikkerhedsværktøjer

Oplev Googles sikkerhedsværktøjer, der er udviklet til at hjælpe din familie med at holde øje med deres omdømme online.

YouTube

Administrer YouTube-kommentarer

Hvis nogen skriver kommentarer, som du ikke kan lide, til dine videoer eller på din kanal, kan du blokere dem på YouTube. Det betyder, at de ikke vil have mulighed for at kommentere på dine ting eller sende dig private beskeder.

Få flere oplysninger

Hvis du vil blokere en person på YouTube, kan du besøge dennes kanalside, som bør have en webadresse, der ser omtrent sådan her ud: www.youtube.com/user/NAVN.

På fanen "Om" skal du klikke på flagikonet.

Til sidst skal du klikke på Bloker bruger.

YouTube

Del videoer med præcist den rigtige målgruppe

Uanset om du ønsker at holde en video for dig selv, dele den med et par venner eller udgive den til hele verden, er der en privatlivsindstilling, der passer til dig. På YouTube angives en video som "Offentlig" som standard, men du kan nemt ændre indstillingerne i "Adgangsindstillinger", mens du uploader videoen. Hvis du senere skifter mening, kan du ændre adgangsindstillingen for en video, der allerede er uploadet.

Få flere oplysninger

Gå til din Videoadministrator for at ændre adgangsindstillingerne.

Find den video, du gerne vil ændre, og klik derefter på knappen Rediger.

Gå til rullemenuen "Adgangsindstillinger".

Vælg Offentlig for at dele med alle, Skjult for at dele med brugere, der har et link til videoen, eller Privat for at dele med specifikke brugere.

Klik på Gem ændringer.

Google+

Stop uønskede kommentarer eller tags

Hvis du gerne vil undgå at se en persons indlæg på Google+, kan du blokere personen ved at gå til vedkommendes profil og vælge Rapportér/bloker [personens navn]. Du kan også ignorere bestemte indlæg, så de ikke længere vises i din strøm.

Få flere oplysninger

Hvis du vil blokere en person på din computer, skal du gå til personens profil.

På profilsiden skal du klikke på Rapportér/bloker [personens navn].

Bekræft, at du vil blokere personen.

Google+

Vælg, hvilke personer du vil se opdateringer fra i din strøm.

Hvad hvis nogen føjer dig til deres cirkler, men du ikke er interesseret i at interagere med dem? Hvis du ikke vil blokere dem, kan du ignorere dem i stedet. Hvis du ignorerer en bruger, modtager du ikke længere meddelelser fra dem eller deres side.

Få flere oplysninger

Åbn Google+.

Gå til personens profil/side.

Klik på pilen under personens profilbillede og info.

Vælg "Ignorer [person/side]".

YouTube

Hold styr på snakken om dine videoer

Det er nemt at moderere kommentarer på din YouTube-kanal. Du kan vælge at slette kommentarer eller forhindre kommentarer fra bestemte personer eller med bestemte ord i at blive offentliggjort, før du har gennemset dem.

Få flere oplysninger

Du kan moderere kommentarer ved at klikke på pilen øverst til højre i en kommentar for at se dine valgmuligheder.

Klik på Fjern for at fjerne kommentaren fra YouTube.

Du kan også klikke på Udeluk fra kanalen for at blokere brugerens kommentarer til videoer og på din kanal.

I Kommentarindstillinger kan du kræve, at alle nye kommentarer skal godkendes, inden de offentliggøres, eller du kan deaktivere kommentarer.

Med Kommentarindstillinger kan du angive filtre for, hvem der kan kommentere på din kanal. Du kan også blokere kommentarer, der indeholder visse ord.

Se flere sikkerhedsværktøjer